top of page
  • giannoukous

ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΣΠΙΤΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ 2023


Ξεχωρίσαμε και σας παρουσιάζουμε τις πρώτες τάσεις που κυριαρχούν στα social media για την εσωτερική διακόσμηση για το 2023! Έχουν να κάνουν με την άνεση, την κομψότητα μέσα στην απλότητα και το αίσθημα της ασφάλειας μέσα στον ίδιο μας το χώρο.

Οι τάσεις που επιλέξαμε να μοιραστούμε μαζί σας συνοψίζουν τα εξής: μακροβιότητα και λειτουργικότητα, αίσθηση επαφής με τη φύση και design με άποψη. Και μην ξεχνάτε! Ο μεγαλύτερος κανόνας στη διακόσμηση του σπιτιού είναι πως δεν υπάρχουν κανόνες. Προσαρμόστε στα μέτρα σας τις τάσεις που είναι πιο κοντά στο προσωπικό σας γούστο και παίξτε μαζί τους όσο θέλετε!


  1. ΜΙΞΗ ΥΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΩΝ Τα αληθινά σπίτια μπερδεύουν υφάσματα και prints, υλικά και σχέδια με έναν ανέμελο τρόπο που κάνει τον χώρο πιο ζεστό και φιλικό. Στηριζόμενοι σε αυτό, οι designers εσωτερικών χώρων προτείνουν μάλιστα ακόμα και “συγκρούσεις” στιλ επίπλων και όχι μόνο υλικών, χρωμάτων και υφών.

  2. ΕΠΙΜΕΛΗΜΕΝΑ ΣΤΡΩΜΕΝΑ ΤΡΑΠΕΖΙΑ Αφήστε τα σερβίτσια και τα διακοσμητικά πάνω στο τραπέζι να πουν τη δική τους ιστορία. Εκτός από ένα δημιουργικό τραπέζι με προσεκτικά επιμελημένα σερβίτσια στρωμένα πάνω του, δοκιμάστε και την πιο τολμηρή εκδοχή, των διαφορετικών σερβίτσιων ανά άτομο.

  3. ΠΟΛΥΕΠΙΠΕΔΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ Μια τάση που συνεχίζει ακάθεκτη και το 2023, είναι αυτή που επιτάσσει το φως διάχυτο και διακριτικό, από διάφορες πηγές σε διαφορετικά σημεία και επίπεδα στον χώρο. Χρησιμοποιήστε ωραίες επιτραπέζιες λάμπες, φωτιστικά δαπέδου σε γεωμετρικά σχήματα, κρυφές πηγές φωτισμού μέσα σε βιβλιοθήκες ή πίσω από πίνακες. Με λίγα λόγια, οτιδήποτε δεν "χτυπάει" απευθείας τα μάτια και δημιουργεί μια απαλή, μυστηριώδη ατμόσφαιρα.

  4. ΟΛΟΛΕΥΚΕΣ ΚΟΥΖΙΝΕΣ Μια τάση που έκανε θραύση στα ΄80s, έρχεται να δώσει φως στις "νορμάλ" κουζίνες των σύγχρονων διαμερισμάτων. Εύκολα προσαρμόσιμες σε οποιοδήποτε στυλ με τη χρήση κατάλληλων αξεσουάρ (π.χ. μπρούτζινα πόμολα), έρχονται να απαντήσουν στο κατεστημένο των σκοτεινών, "βιομηχανικών" τάσεων των προηγούμενων ετών.

  5. ΣΤΡΟΓΓΥΛΕΣ ΣΙΛΟΥΕΤΕΣ Η επιστροφή αυτού του ρετρό στυλ από τις δεκαετίες του '60 και '70, λατρεύει τις στρογγυλές μορφές και τις εύπλαστες σιλουέτες σε έπιπλα και διακοσμητικά αντικείμενα σε όλο το σπίτι. Τα ζεστά πολυτελή υλικά σε φωτεινά χρώματα προσθέτουν μια εκλεπτυσμένη αίσθηση και ταιριάζουν τέλεια με τα μοντέρνα μπουκλέ υφάσματα και τα πιο σκούρα ξύλα.

  6. ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ "ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ" Μετά την επιδρομή του πράσινου σε όλα τα σπίτια την προηγούμενη χρονιά, ήρθε η ώρα το γλυκό πορτοκαλί να κυριαρχήσει το 2023. Χρώμα άρρηκτα συνδεδεμένο με τη χαρά και την ελπίδα, δίνει ζωντάνια απ΄ όπου περνάει! Σκεφτείτε κουρτίνες και shades σε μια χρωματική παλέτα από καμένο πορτοκαλί και βαθύ καφέ με ζεστούς, γήινους τόνους που ταιριάζουν στους πιο δροσερούς μήνες, και τόνους ροδακινί, κίτρινου και πιο απαλού ουδέτερου παστέλ “το χρώμα του βουτύρου” για την άνοιξη και το καλοκαίρι.

13 views0 comments

Commenti


bottom of page